2011. december 7., szerda

Második hét : dec 5-11 (dec 7. szerda)

Ma nincs suli ahogy szerdánként sosem, így volt időm edzeni:

Húzódzkodás 2.lépés:

3X4.
Ezzel elleszek egy darabig szerintem. Jó lenne egyszer 5 húzódzkodást is megcsinálni, nem tudom, hogy ez az álmom mikor válik valóra. Az, hogy ebből majd egy napon lenyomok 30-at, tökéletesen szürreálisnak tűnik életemnek ebben a pillanatában.

Fekvőtámasz második lépés:
3X40
Sikerült kinyomni a haladó edzéscélt, de elég nagy viszontagságok árán, ezért szerintem legközelebb még mindig a második lépést fogom csinálni, aztán ha már kisujjból, nevetve kirázom a 3 X 40-et, akkor lépek a harmadik lépésre.
Igen, ez a fekvőtámasz dolog és a húzódzkodósdi megy a legnehezebben, hát nőből vagyok, nem túl erős a felsőtestem. Pedig az kell, a szép testtartáshoz és járáshoz, plusz az iskolában a gyerekekkel sokat görnyedek, főleg a picikkel, nem akarom visszakapni a hátfájásomat.

Guggolás második lépés:
3X35
Ebből ugyanannyi sikerült mint a múltkor, de a könnyem is kicsordult közben. Természetesen az örömtől:) Következő alkalommal is ezt a célt lövöm be. A végső, 3X40-es edzéscél úgy tűnik, még várat magára.

Has:
HARMADIK LÉPÉS:
3X40

Ez szuper volt. Most próbáltam először a harmadik lépést, és elsőre lenyomtam a haladó edzéscélt, a 3X40-et. Azért elég nehéz volt, de egyszer sem tettem le a lábamat. A hasizmom szerintem viszonylag erős a többi izmomhoz képest, amikor elkezdek edzeni, mindig ott a leggyorsabb a fejlődés. Ez szerintem azért van, mert mindig azzal voltam a legelégedetlenebb, és mindig sokat edzettem rá. Hasra hízok inkább, nem fenékre, mint  a legtöbb nő. Nem is tudom, melyik a rosszabb.

Az első szerelmem focista volt, és nehezményezte, hogy a barátnőjének úszógumija van, és ezt meg is mondta, őszinte férfi volt. Javaslatot tett, hogy kezdjek el felüléseket csinálni, mert akkor jobban tetszenék neki, én pedig, 18 évesen, a vak szerelem rózsaszín ködében készségesen teljesítettem az óhaját. Haragudtam rá, hogy nem fogad el, olyannak, amilyen vagyok. Mégis rajta keresztül szerettem meg a sportot, és most kb. "hálás" vagyok neki ezért. Fél év(!) napi 20 perc hasazás után el is értem a lapos hasat. Ripsz-ropsz.....Most is ezt szeretném, és még le akarom diétázni a felesleget.

Apropó kaja, egész jól nyomom az IR diétát, nem nagyon jönnek a falási rohamok, és most, hogy az edzés hatására érzek magamban egy kis tonizáltságot, feszülést, izomlázat, ez segít leküzdeni a mousse au chocolate és creme brulée iránt érzett olthatatlan vágyamat. Csak ez így is maradjon.

Csütörtökön jó lenne futni, pénteken pedig még egyet fegyenckedni, szombat-vasárnap ugyanis, ha minden igaz, vár rám Lyon és a Fete de la Lumiere (A fény ünnepe) nevű csodás fesztivál.

Az azt követő 7végén pedig megyek haza, juhúúúúúú:)

Na meg jön a szilveszter és megyek haza, nem akarom hogy a barátaim megrökönyödjenek, azon, hogy tényleg ennyire jó a francia konyha:)

2 megjegyzés:

  1. Én is borzasztómód csokifüggő voltam, de amióta edzek, és a kajára is odafigyelek, szinte nem is kívánom. Cserébe rengeteg gyümölcsöt eszek, minőségi váltás, csak ajánlani tudom. Egy idő után meg átszokik a szervezeted, ő is tudja mi a jó neki :)
    A húzódzkodás 2. szintjéhez pedig sok türelmet, mindenki azzal szenvedett a legtöbbet, sokszor hónapokat is akár. De megéri a szenvedést, nagyon jól megalapozza a hát erejét.
    Egyébként a híddal nem feltétlen muszáj várni, az első lépések viszonylag egyszerűbbek, és ha nagyon erős a hasad, nem árt a másik oldalra is dolgozni ;)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm az értékes hozzászólást:) Nagyon sokat segít. Oké, igazad lehet, a következő alkalommal meg is próbálkozom a híddal, meglátjuk, hogyan sikerül:)
    A kajával most én is egész jól állok, egész jól megy mostanában a cukor és fehérlisztmentes táplálkozás, nem érzem most áldozatnak. Bár a karácsony még odébb van... remélem, így is marad. Egyébként másfél éve most először látok esélyt arra, hogy megint visszaálljak az egészséges táplálkozásra, most újra érzem magamban az erőt erre. Jó lenne, mert mindig energikusabb vagyok olyankor, amikor egészségesen kajálok, és sokkal jobban érzem magamat.

    VálaszTörlés