2011. december 15., csütörtök

újrakezdés harmadik hét: Dec 12-dec 19. SZERDA_CSÜTÖRTÖK

Eddig jól alakulnak a terveim. Kedden megvolt a futás. Szerdán nem volt suli, volt viszont fegyencedzés, a következőképpen alakult:

HÚZÓDZKODÁS:

Még mindig csak 3X5, no comment



FEKVŐTÁMASZ:

Harmadik lépés (térdelős fekvőtámasz)
3X9-
Ez eggyel több, mint korábban. hurrá.
HAS:

Negyedik lépés

3X20 (épp ugyanannyi, mint a múltkor)

GUGGOLÁS:

Második lépés:

3X30

Eddig mindig sikerült a 3X37-38, úgyhogy ez a 3X30 szégyen és gyalázat. Le se merem írni. Be is írtam magamnak egy feketepontot az ellenőrzőmbe guggolás tantárgyból. Nem értem, de egyszerűen nem bírtam többet, ebbe is majdnem belehaltam. Mondjuk meg vagyok fázva hétfő óta, fáj a torkom meg köhögök, és tök jó vagyok, hogy így is nyomtam az edzést. Ennek tudom be a guggolás - beli teljesítményvisszaesést.

Kedves hozzászólóm javaslatára terveztem elkezdeni a hidat, de betegségre hivatkozva inkább átteszem jövőhétre a hídépítési munkálatok megkezdését:) Remélem, a híd majd segít áthidalni minden akadályt a szép hátizmokhoz vezető úton.


Ma csütörtök van, most jöttem vissza 30-perces futásból.

Ha holnap , azaz péntek reggel is lenyomom a fegyencedzést, akkor a küldetés teljesítve erre a hétre.


A kaját nem részletezem, sajnos karácsonyt ünneplünk a suliban egész héten. Nagyon sokat készültünk rá a gyerekekkel, kicsit elegem is volt már, ezért ha valaki megkér, hogy készítsek egy toboz angyalkát, egy kreppapír télapót, vagy egy karácsonyi mécsest, azt lelövöm:) Sajnos emiatt lecsúszott 1-2 süti, tegnap az egyik lakótársam szülinapját ünnepeltünk, kegyetlen raclett-ezés közepette.....igyekeztem sok zöldséget és kevés krumplit enni....

Ma pedig az volt a feladatom, hogy a magyar karácsonyi hagyományokról beszéljek a hároméveseknek, majd vért izzadva nagy nehezen megtanítottam nekik a "Hull a pelyhes fehér hó-t". Ezért feljogosítva éreztem magamat arra, hogy benyomjak néhány szem " Nestlé La truffe- Grand chocolat éclats feve de cacao nevű édességet. Ez a legjobb édesség, amit itt ettem, simán lenyomja az isteni mousse au chocolat-ot, a bourbon vaníliás creme brullée-t, és a roppanós külsővel, és forró, folyós csokoládékrémmel-belsővel megáldott fondant au chocolat-ot is. A La truffe grand chocolat nem más, mint kis golyócskák, belül kesernyésen krémes étcsokoládékrém, roppanós, apró mogyoródarabokkal megszórt, valódi feketecsokoládé borítás, ami még meg van hintve finomra őrölt kakaóporral. Hát lehet ennek ellenállni?

Na, de azért minimalizálom az efféle kilengéseket, szerencsére csak pár szemet ettem. Szépen haladok tovább az álomalak felé vezető úton, annak ellenére, hogy ez az út csupa csokoládé-kísértéssel van kikövezve. Viszont remélem, a mennyországba vezet, és nem a pokolba:)

2 megjegyzés:

  1. Ha nagyon beteg vagy, inkább hagyd ki az edzést és koncentrálj a gyógyulásra, jobban jársz úgy. Ha csak picit vagy beteg, akkor könnyített edzést csinálj, ha teljesen kimeríted a szervezeted, akkor nehezebben gyógyulsz, és nem is fejlődsz.
    Húzódzkodásból a 2. szinten vagy ugye? Ha nehézséget okoz a fejlődés, akkor próbáld ki, hogy beiktatsz egy 1,5. szintet, a függőleges és a vízszintes húzás közötti magasságot, olyan mell/has közötti magassággal. Elméletileg könnyebb lesz mint a vízszintes húzás, de nehezebb mint a függőleges, és amikor ebből megy már egy tisztességes ismétlésszám, akkor nekiállni a normális vízszintes húzásnak.
    A csokihoz meg úgy meg tudod hozni az ember kedvét ezekkel a leírásokkal..nyammm :D
    Na de nem, inkább egy almát eszek most, kibírom (még). ^^

    VálaszTörlés
  2. Igen, tényleg nem kellett volna a betegség mellett erőlködni, éreztem is, hogy nem tudok olyan teljesítményt produkálni, mint egészségesen.

    Kipróbáltam azt amit mondtál, a 1,5-edik lépés: Ezt állásban kell csinálni, ugye? Hasonló mint az első lépés, csak lejjebb van a karunk....ez az? Igen, ebből megy ilyen 3X30-35. Még csak egyszer csináltam, lehet hogy ezt fogom most csinálni néhány napig a vízszintes helyett, aztán hátha megy ezután a vízszintesből is már több:) Köszi a tanácsot.
    A jövőben meg tartózkodom a kísértésbe vivős csoki-leírásoktól, ez mégis csak egy edzős-egészséges-életmódos blog, akkor meg mi ez a züllés kérem szépen, nem igaz?:)

    Most elmaradtam a bejegyzésekkel kissé, de máris bepótolom....

    VálaszTörlés